اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
در حال حاضر خطر جدی بیخ گوش رئیس جمهور، تکرار حوادثی است که از درون «نا ترازی های مرکب» بیرون خواهد زد!
سرویس سیاست مشرق- شهریور سال 1394 چند روز قبل از پرداخت یارانه ماهانه به دهک های مختلف بیژن زنگنه که آن روزها وزیر نفت شده بود در یک برنامه تلویزیونی حاضرشده و اعلام کرد که وزارتخانه اش برای پرداخت هرماهه یارانه عزا می گیرد.
وزیر نفت سابق از یارانه به عنوان یک مصیبت بزرگ یادکرده و با اشاره به اینکه تقریباً 80 تا 90 درصد درآمد ناشی از فروش شرکت گاز و 80 درصد درآمد شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی از محل فروش فرآورده ها به هدفمندی یارانه ها اختصاص می یابد، گفته بود که جمع کردن پول هدفمندی و رساندن به موقع آن ها واقعاً «عذاب الیمی» است!
بعدازاین اظهارنظر عجیب یکی از روزنامه های منتقد دولت در سرمقاله خود از دولت روحانی خواسته بود که نسبت به اظهارات وزیر نفت واکنش نشان داده و عذرخواهی کند. این روزنامه نوشته بود که دولت نیابد نگاه بالا به پایین به دهک های مختلف اجتماعی داشته باشد، همین موضوع باعث شد که نوبخت که آن روزها سخنگوی دولت بود در یک نشست خبری اعلام کند که دولت از مردم عذرخواهی می کنید اما شرایط به گونه ای نیست که روحانی بتواند رفاه شایسته برای مردم ایجاد کند.
در آن روزها تازه برجام امضاشده اما کشمکش ها بر سر نحوه اجرای آن همچنان نقل محافل بود، برخی اعتقاد داشتند که دولت در برخورد با غرب برخی مواقع رفتارهای از خود بروز داده که پالس منفی داده و نشانه های ضعف در خود دارد. این سیگنال های غلط در بیرون ترجمه بدی پیدا خواهد کرد.
دادن سیگنال های غلط از درون و صداهایی خطرناک از بیرون!
البته روحانی خودش را شیخ دیپلماتی می دانست که زبان دنیا را بلد بوده و می داند که چگونه می تواند از آمریکایی ها در وقت ضروری امتیاز بگیرد. اما همین دست اشتباهات ازجمله پیام هایی با رمز خالی بودن خزانه، تعطیل کردن کلیه فعالیت های عمرانی کشور، ورشکستگی بانک ها و مواردی متعددی ازاین دست باعث شد که دولت در دام حوادث دی ماه سال 1396 افتاده و به مرور روحانی کنترل فرمان دولت را ازدست داده و کارش به جایی برسد که در آخرین روزهای حضور در پاستور تقریباً محبوبیتش به زیر 6 درصد برسد. در آن زمان یکی از اعضای حزب کارگزاران سازندگی در نشست درون تشکیلاتی گفته بود که حتی اگر یک چوب خشک جای روحانی گذاشته بودیم بهتر از او عمل می کرد.
آن قدر فضا بر روحانی سخت آمده بود که در آخرین روزهای مانده به پایان ریاست جمهوری اش اصلاح طلبان رادیکال با کلماتی چون «رحم اجاره ای» با دولت چون بچه سرراهی برخورد کرده و سعی می کردند تا یکی پس از دیگری از روحانی اعلام برائت کنند، تبدیل شیخ دیپلمات به فرزند نامشروع چپ ها درس عبرت عجیبی برای رئیس جمهور وقت شد.
اما آنچه بر سر حسن روحانی آمد اگر از آن درس گرفته نشود همچنان قابل تکرار است! ازجمله در ماجرای پرداخت نشدن یارانه در سر موعد خود که در عرض کمتر از 24 ساعت شانس آن را داشت تا تبدیل به یک مسئله امنیت ملی شود.
درحالی که رئیس جمهور در تدارک اولین سفر استانی خود در سیستان و بلوچستان بود به ناگهان ستاد هدفمندی یارانه ها در خبری که تنظیم آن بوی شیطنت های خاص سیاسی می دهد اعلام کرد که تا زمانی که اعتبار لازم از سوی وزارت نفت صورت نگیرد امکان پرداخت یارانه را نخواهد داشت.
هم زمان با پخش این خبر شایعه دیگری نیز پخش شد که بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز قطع شده است. در کنار هم قرار گرفتن این دو خبر التهاب شدیدی در جامعه به ویژه دهک های بالایی ایجاد کرده و برخی گمان کردند که کلیه خدمات اجتماعی دولت در یک شب قطع شده است.
در حالیکه تأخیر در پرداخت یارانه درگذشته نیز سابقه داشته صداهای متعدد و متناقض آر درون دولت باعث شده بود تا استرس فراوانی در بخش هایی از جامعه شکل بگیرد. البته همه این اخبار را باید در کنار گزارش مرکز آمار قرارداد تا موج درونی آن را به خوبی درک کرد. مرکز آمار در آخرین گزارش خود نوشته است که وضعیت درآمد خالص ملی سرانه در سال 1402 نسبت به سال 1390، 20 درصد کاهش یافته است.
صداهایی مرموز که آن را باید رئیس جمهور بشنود!
پخش اخبار متعدد و گزارش های متناقض از درون دولت نشان می داد که در شرایطی که یارانه روی قشر قابل توجهی از جامعه اثر مستقیم دارد انتشار شایعاتی چون حذف آن می تواند مانند یک بمب ساعتی رهاشده در خیابان عمل کرده و بازی را به مرحله غیرقابل برگشتی ببرد.
حتماً رئیس جمهور به خوبی می داند که ریشه حوادثی چون آشوب های سال 1396 عملکرد دولت در حوزه اقتصادی و ناامیدی فزاینده مردم از حل مشکلاتی مانند بیکاری و رکود در آینده بوده است. بررسی های تحقیقی نشان می دهد که نه در دی 96 و نه در فتنه سال 98 هیچ اثری از «مسئله حاکمیتی» در حوادث پیش آمده پیدا نشده و صرفاً استرس های اقتصادی و اجتماعی روی تشدید آن اثر داشته است.
در حال حاضر خطر جدی بیخ گوش رئیس جمهور تکرار حوادثی است که از درون «نا ترازی های مرکب» بیرون خواهد زد، البته این شکل جدید از نا ترازی محصول تناقض در حکمرانی بوده که پزشکیان با کنترل دولت از درون باید برای آن فکری اساسی کند، واقعیت آن است که در ماجرای پرداخت یارانه بافاصله کمتر از 24 ساعت سیگنال هایی داده شده است که در درون و بیرون از کشور تفسیرهای متعددی دارد، رئیس جمهور باید این صداها را شنیده و با هوشمندی و ظرافت پاسخ های درخوری بدهد.
بیشتر بخوانید:
نشانه هایی عجیب از سیاه مستی اروپایی ها در آغاز فصل زمستان/ کلید خوردن فاز اول عملیات شب اول ژانویه!
این پاسخ های فضای درونی کشور را از مرز رسیدن به خط آنتالپی آشوب فاصله داده و به عناصر بیرونی فرصت سوءاستفاده را نخواهد داد، البته این صرفاً یک پیش بینی نیست. انبوهی از اطلاعات نشان دهنده این است که جریانی مشکوک در داخل و حلقه جنگ طلبان خارجی به اجماعی رسیده اند که هدف نهایی آن پروژه تخریب اقلیم و اتمسفر ایران به امید براندازی است. راه حل عبور از این وضعیت تا قبل از دی ماه دقت نظر رئیس جمهور در اطرافیان، رقبای داخلی و دشمنان بیرونی است.
کشور در شرایطی قرار دارد که باید مانند یک ساعت به صورت منظم کار کند، در دوره ای که موتور دولت تازه روشن شده و در استان سیستان و بلوچستان به حرکت درآمدهاست هر نوع سیگنالی چه از درون و چه در فضای بین المللی (بیرون) می تواند تفسیری ایجاد کند که روی مؤلفه های مختلفی چون پرونده هسته ای، مسئله مقاومت و حتی برخوردهای ترامپ اثر بگذارد.
پیش ازاین گفته بودیم که در عملیات «شب اولیه ژانویه» جریان های متعدد باانگیزه هایی یکسان در تدارک آن هستند که چون دو لبه یک قیچی دولت را به مرحله ای برسانند که نتواند برف زمستانی در حیاط پاستور را تجربه کند، تنها کسی که از این صحنه شاد و سرمست خواهد شد نتانیاهو است که این روزها حتی نمی تواند مخفیانه از محل اقامت خود خارج شود! رئیس جمهور با شنیدن موج های بلند و کوتاه صداهای مختلف در اطراف خود فرصت را از این شبکه های ویرانی باید بگیرد.
{{name}}
{{content}}